Ovenshotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

Soort: 
bloemig
Ingrediënten: 

500 g bloemige aardappelen
600 g kalfsgehakt
1/4 witte kool
4,5 dl melk
80 g gemalen kaas
80 g boter
3 el broodkruim
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze: 

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water, giet af en pureer. Maak aan met 40 g boter, 1,5 dl melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bak ondertussen het gehakt kruimelig en laat uitlekken in een zeef.

Snijd de witte kool in hele fijne reepjes, kook ze in licht gezouten water en spoel onder koud water.

Smelt 20 g boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Laat kort drogen op een matigwarm vuur, voeg 3 dl melk doe en laat enkele minuten doorkoken. Voeg 60 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over en daarna de puree. Overgiet met de kaassaus en strooi er de resterende kaas en het broodkruim over.

Zet de ovenschotel 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Share